Tulosta |Muuta tekstikoko

Työkyvyttömyyseläke / työsuhde

Kysymys:

Täytyykö työntekijän tai työnantajan irtisanoa työsuhde kun työntekijä päässyt työkyvyttömyyseläkkeelle? Mikä vaikutus irtisanomisajan palkalla on kyseiseen eläkkeeseen?

nimim: Tiedonhaluinen

Vastaus:
05.10.2009

Hei,

kun henkilö on tullut työkyvyttömäksi työtehtäviinsä, hän ei tietenkään voi jatkaa työtään - ainakaan samoissa tehtävissä. Työsuhteen päättämis- ja irtisanomiskäytännöt vaihtelevat kuitenkin ammattialoittain sekä tapauskohtaisesti.

Työntekijän on syytä ilmoittaa työnantajalle myönteisestä työkyvyttömyyseläkepäätöksestä välittömästi. Työntekijä ei samaan aikaan voi saada sekä täyttä työkyvyttömyyseläkettä että irtisanomisajan palkkaa. Mikäli työnantaja on ehtinyt maksaa palkkaa työkyvyttömyyseläkkeen alkamisajalta, niin työntekijä ei saa itselleen samalta ajalta lisäksi työkyvyttömyyseläkettä.

Alan työehtosopimuksesta löytyy asiasta lisätietoa. Neuvoja on myös syytä kysyä oman ammattiliiton lakimiehiltä ja oman alueen työsuojelupiiriltä.

Ystävällisin terveisin
Aura Pasila, Takaisin toimeen -tiimi

 

Asenne  Crohnin tauti  Esteettömyys  Haasteet  Harjoittelu  Kipu  Mallin työt  Muutos  Opiskelu  Pitkäaikaissairas  Remissio  Reuma  Reumapoliklinikka  Sairastuminen  Tukiverkko  Turvotus  Työ  Työelämä  Työergonomia  Työura  Unelma  Vertaistuki  Väsymys